Forntida maträtter
Mathistoriska workshop i järnålderns by
DOI:
https://doi.org/10.61258/mt.130715Abstract
Raportti historiallisen kokkailun työpajasta Ruokahistorian tutkimuspäivien yhteydessä syyskuussa 2022.
Referenser
Bläuer, A. 2015. Voita, villaa ja vetoeläimiä. Karjan ja karjanhoidon varhainen historia Suomessa. Karhunhammas 17. Turku: Turun yliopisto.
Bläuer, A. 2017. Karjaa, riistaa ja turkiksia. Pirkkalan Tursiannotkon myöhäisrautakauden eläinluut. Pirkan maan alta. Arkeologisia tutkimuksia15: 17–22. Tampere: Tampereen museot – Pirkanmaan maakuntamuseo. https://issuu. com/vapriikki/docs/pma_17_nettiversio
Kyläkoski, K. 2022. Historiaa kolmeen kertaan elävöitettynä. Sukututkijan loppuvuosi -blogi 20.9.2022.<https://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2022/09/historiaa-kolmeen-kertaan-elavoitettyna.html (Luettu 20.9.2023).
Lempiäinen-Avci, M. 2017a. Elämää Pirkanmaan rautakaudella – ruokaa ja rohtoa. K. Lesell, M. Meriluoto & S. Raninen (toim.)
Tursiannotko. Tutkimuksia hämäläiskylästä viikinkiajalta keskiajalle: 79–87. Tampereen museoiden julkaisuja 148. Tampere: Tampereen museot.
Lempiäinen-Avci, M. 2017b. Tursiannotkon pelloilla viljeltiin ohraa ja hernettä. Pirkan maan alta. Arkeologisia tutkimuksia 15: 23–28. Tampere: Tampereen museot – Pirkanmaan maakuntamuseo. https://issuu.com/vapriikki/docs/pma_17_nettiversio
Ljokkoi, A. & Kaski, L. 2021. Perinnevegeä. Helsinki: SKS.
Huurre, M. 2003. Maatalouden alku Suomessa. V. Rasila, E. Jutikkala & A. Mäkelä-Alitalo (toim.) Suomen maatalouden historia 1. Perinteisen maatalouden aika esihistoriasta 1870-luvulle: 38–66. Helsinki: SKS.
Serra, D. & Tunberg, H. 2020/2013. An Early Meal. A Viking Age Cookbook & Culinary Odyssey. 4. painos. Furulund: Chronocopia Publishing.
Vilkuna, K. H. J. 2006. Jokapäiväinen ravinto. K. Häggman et al. (toim.) Suomalaisen arjen historia 1. Savupirttien Suomi: 132–151. Helsinki: WSOY.