Muinaisruoka eläväksi
Ruokahistorian työpaja rautakauden kylässä
Authors
Jenni LaresTiedostot
Näytä PDF
Julkaistu numerossa Nro 2 (2023) julkaisussa Muinaistutkija.
Muinaistutkija on Suomen arkeologisen seuran julkaisema lehti, joka julkaisee arkeologista tutkimusta ja muita arkeologiaan liittyviä tekstejä ensisijaisesti kotimaisilla kielillä.
ISSN 2489-785X (verkkojulkaisu)
Taittopohjan ja kannen suunnittelu: Ville Korkiakangas
Lehteen voi lähettää vertaisarvioitavia artikkeleita ja muita tekstejä pitkin vuotta. Sen jälkeen, kun tekstit on hyväksytty julkaistavaksi, ne ilmestyvät seuraavassa numerossa.
Kuuntele Muinaistutkijan arkeologia podcastia Spotifyssa tai Apple Podcastissa.
Abstrakti
Raportti historiallisen kokkailun työpajasta Ruokahistorian tutkimuspäivien yhteydessä syyskuussa 2022.
Tiedostot
Näytä PDFLähdeviitteet
Bläuer, A. 2015. Voita, villaa ja vetoeläimiä. Karjan ja karjanhoidon varhainen historia Suomessa. Karhunhammas 17. Turku: Turun yliopisto.
Bläuer, A. 2017. Karjaa, riistaa ja turkiksia. Pirkkalan Tursiannotkon myöhäisrautakauden eläinluut. Pirkan maan alta. Arkeologisia tutkimuksia15: 17–22. Tampere: Tampereen museot – Pirkanmaan maakuntamuseo. https://issuu. com/vapriikki/docs/pma_17_nettiversio
Kyläkoski, K. 2022. Historiaa kolmeen kertaan elävöitettynä. Sukututkijan loppuvuosi -blogi 20.9.2022.<https://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2022/09/historiaa-kolmeen-kertaan-elavoitettyna.html (Luettu 20.9.2023).
Lempiäinen-Avci, M. 2017a. Elämää Pirkanmaan rautakaudella – ruokaa ja rohtoa. K. Lesell, M. Meriluoto & S. Raninen (toim.)
Tursiannotko. Tutkimuksia hämäläiskylästä viikinkiajalta keskiajalle: 79–87. Tampereen museoiden julkaisuja 148. Tampere: Tampereen museot.
Lempiäinen-Avci, M. 2017b. Tursiannotkon pelloilla viljeltiin ohraa ja hernettä. Pirkan maan alta. Arkeologisia tutkimuksia 15: 23–28. Tampere: Tampereen museot – Pirkanmaan maakuntamuseo. https://issuu.com/vapriikki/docs/pma_17_nettiversio
Ljokkoi, A. & Kaski, L. 2021. Perinnevegeä. Helsinki: SKS.
Huurre, M. 2003. Maatalouden alku Suomessa. V. Rasila, E. Jutikkala & A. Mäkelä-Alitalo (toim.) Suomen maatalouden historia 1. Perinteisen maatalouden aika esihistoriasta 1870-luvulle: 38–66. Helsinki: SKS.
Serra, D. & Tunberg, H. 2020/2013. An Early Meal. A Viking Age Cookbook & Culinary Odyssey. 4. painos. Furulund: Chronocopia Publishing.
Vilkuna, K. H. J. 2006. Jokapäiväinen ravinto. K. Häggman et al. (toim.) Suomalaisen arjen historia 1. Savupirttien Suomi: 132–151. Helsinki: WSOY.
Tiedot
| DOI | |
|---|---|
| Julkaistu |
06. lokakuuta 2023
|
| Numero | |
| Osasto |
Katsaus
|
| Lisenssi |